Valuta calculator

Beleggen in platina

In de financiële sector heeft platina lang niet zoveel ervarin

Meer informatie

Beleggen in zilver

Het edelmetaal zilver is een beleggingsproduct wat de laatste tijd

Meer informatie

Beleggen in valuta

Valuta's worden wereldwijd enorm veel verhandeld. Het is een va

Meer informatie

Beleggingsstrategieën

Beleggen blijft altijd een risico. Er zijn geen tips van Eurogold International die ervoor kunnen zorgen dat u geen verliest kunt leiden met beleggen. Wel zijn er een aantal specialisten die al een geregelde tijd de markt in de gaten houden, en om die reden hun visie kunnen geven op hetgeen wat zich in de toekomst gaat afspelen. Ook hierbij geldt natuurlijk dat dit niet altijd garant staat voor een mooie winst. Het enige wat u kunt doen is een slimme beleggingsstrategie aan te houden in de hoop dat dit voor u een mooi bedrag oplevert.

Strategie 1: Beleg prijsbewust

Het is belangrijk om bij het kiezen van een belegging nooit teveel te vertrouwen op uw gevoel. De meest bekendste of populairste belegging is zeker niet altijd de meest rendabele. Bekijk iedere belegging dus altijd met een objectieve blik en lees statistieken uit het verleden goed door.

Strategie 2: Geconcentreerd beleggen

Een veelvoorkomende beleggingstip is om niet op een paard te wedden. Men raadt in veel gevallen aan om geld te spreiden. Dit voorkomt groot verlies, maar het kan u ook zeker een aardige winst opleveren. Men heeft een vertrouwde indruk van aandelen, en is vaak van mening dat het kopen van zoveel mogelijk aandelen gemakkelijk zijn winst vergroot. Dit is een veelvoorkomende fout van beleggen volgens specialisten.

Strategie 3 : Beleg flexibel

Beleggers investeren over het algemeen in 60% aandelen en 40% obligaties. Deze strategie is volgens vele beleggingsspecialisten niet een erg verstandige keuze. Waarom zou u evenveel obligaties nemen bij een rente van 2% als bij een rente van 10%?  Blijf altijd flexibel meedenken als het gaat om beleggen. Wanneer u goed meedenkt in de beurs, is het voor u een stuk gemakkelijk om goed in te spelen op eventuele ontwikkelingen.

Strategie 4: Herbeleg dividend

Wanneer een belegger aandelen of obligaties heeft gekocht, maakt deze naast koerswinst ook kans op dividend en rente. Wat deze beleggers hiermee doen heeft grote consequenties voor de ontwikkelingen binnen hun vermogen. Hun aandacht gaat vaak direct uit naar koersontwikkelingen, terwijl het herbeleggen van dividend bepalend kan zijn voor het rendement.

Strategie 5: Passief beleggen

De beleggingswereld wordt gedomineerd door enkele professionele groepen die het de individuele belegger lastig maken om serieuze winst te behalen. Een particulier hoeft niet te rekenen op vele fouten, want deze maken deze groepen niet. Het valt niet mee om deze groepen uit de markt te verdrijven. Iedere poging kost namelijk weer een bepaald geldbedrag, en het resultaat is vaak niet eens merkbaar. Het is om die reden niet erg rendabel om als individu een groep beleggers te verslaan. Wij raden om die reden aan om het spelletje mee te spelen, om toch met zo laag mogelijke kosten toch een zo groot mogelijk winst te behalen.