Valuta calculator

Beleggen in zilver

Het edelmetaal zilver is een beleggingsproduct wat de laatste tijd

Meer informatie

Beleggen in valuta

Valuta's worden wereldwijd enorm veel verhandeld. Het is een va

Meer informatie

Beleggen in platina

In de financiële sector heeft platina lang niet zoveel ervarin

Meer informatie

Beleggen in goud

De mogelijkheden wat betreft het beleggen in goud zijn vrij divers. Net zoals andere beleggingen is er een mogelijkheid op winst als op verlies. Men moet zich goed realiseren dat goud niet altijd geld oplevert. Men moet ondanks de populariteit van goud wel altijd bewust blijven beleggen. Specifieke info voor beleggen in goud vindt je dan ook op het Goldid informatie portaal voor goud en beleggen. Bezoek deze website om alle ins en outs uit te vinden.

De mogelijkheden van beleggen in goud

Men kan er voor kiezen om fysiek goud te kopen of om er mee te handelen. Het fysiek handelen in goud kan in zowel gouden munten als in goudstaven. Dit is een van de meest simpele manieren van investeren. U koopt op een gewenst tijdstip goud en u verkoopt het wanneer deze een hogere waarde kent dan de prijs waarvoor u het heeft gekocht. Daarnaast kunt u ook handelen in goud aandelen. U investeert hierbij in een bedrijf dat zich bezig houdt met goud in de breedste vorm.  Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om te investeren in goudtrackers. Dit zijn trackers die direct de goudprijs voor u in de gaten houden. Op iedere beurs zijn een aantal van deze trackers te vinden, ook in Nederland. Een derde investeermogelijkheid zijn turbo's. Dit is een belegging die werkt met een hefboom. Dit betekent dat u vooraf aan verhoudingsgetal doorkrijgt die aangeeft in hoeverre de waarde kan zakken en in hoeverre de koers kan stijgen. Men kan investeren in Turbo's long als Turbo's short. Dit betekent dat men zowel op stijgingen als op dalingen kan inspelen. Een 4e beleg investeermogelijkheid zijn futures. Dit zijn derivaten die een veel groter gevaar kennen dan bijvoorbeeld trackers.  In deze futures zit namelijk een contract dat aangeeft dat er een bepaalde hoeveelheid goud, tegen een vooraf bepaalde prijs, op een vooraf bepaalde datum moet worden gekocht of verkocht. Dit kan op een gunstig moment uitvallen, maar ook op een negatief moment.

Waarom beleggen in goud?

Er zijn diverse redenen waarom beleggen in goud een slimme investering is. Een van die redenen is omdat goud een intrinsieke waarde heeft. In tegenstelling tot papieren geld of virtueel geld is de waarde van goud intrinsiek. Het is een zeldzaam product dat over de gehele wereld als een interessant product wordt gezien. Daarnaast is het al een ruime tijd een uitwisselingproduct met alle kenmerken van goud. Dit betekent dat over de gehele wereld een status heeft gevormd, die moeilijk veranderd kan worden. Daarnaast is een goede bescherming tegen een verlies van geld. Ook in slechte tijden biedt goud een uitstekende bescherming tegen verlies. Het houdt altijd zijn waarde!