Valuta calculator

Beleggen in platina

In de financiële sector heeft platina lang niet zoveel ervarin

Meer informatie

Beleggen in valuta

Valuta's worden wereldwijd enorm veel verhandeld. Het is een va

Meer informatie

Beleggen in goud

De mogelijkheden wat betreft het beleggen in goud zijn vrij divers.

Meer informatie

Beleggen in zilver

Het edelmetaal zilver is een beleggingsproduct wat de laatste tijd enorm in populariteit is gestegen. Dit product blijft natuurlijk wel altijd in de schaduw staan van goud, maar dit maakt het zeker niet minder interessant voor de beleggers. De prijs van zilver wordt net als goud uitgedrukt in troy ounce =31,103 gram. Daarnaast wordt de prijs vooral bepaald aan de hand van vraag&aanbod.  Het aanbod komt voor een klein deel voort uit o.a. zilvermijnen. Zilver zelf wordt voornamelijk gewonnen als bijproduct wanneer men opzoek is naar andere materialen als koper, goud of zink. Er zijn verschillende doeleinden waarvoor zilver gebruikt wordt. Voorbeelden zijn het maken van juwelen, fotografie, industriële doeleinden en als beleggingsproduct.

Handelen in zilver

De zilverprijs is een stuk meer volatiel en beweeglijk dan de goudprijs. Dit maakt zilver aantrekkelijk voor de belegger. Het is daarnaast ook nog een lucratieve en spannende belegging die, mits het goed gebeurt, echt wel wat op kan leveren voor de belegger. De grootste futuremarkt van zilver bevind zich in New York. Ook voor de particulier is deze markt is toegankelijk, maar hiervoor is wel een aardig geldbedrag voor nodig. Om die reden is het niet aan te raden voor de onervaren belegger. Wij raden deze beleggers aan om te beleggen via een cfd broker. Dit zorgt ervoor dat een belegger nooit meer verliest dan zijn inzet.

Beleggen in zilver

Het beleggen in zilver is voor ontzettend veel beleggers interessant. Door de volatiliteit is het slechts wachten op een interessant verkoopmoment. Het beleggen zelf kan op diverse manieren.  De meest bekende en ook de meest eenvoudige manier is om het fysiek te kopen. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor de mogelijkheid om zilver op afstand te kopen en het verzekerd laten staan bij een binnenlandse of een buitenlandse bank. Dit heeft als voordeel dat de belegger het zilver belastingvrij kan kopen.